Samenwerken aan veiligheid

 

Veel hulpverleningsorganisaties lopen er tegen aan dat de hulpverlening stagneert omdat de veiligheid van de gezinsleden of de medewerkers niet gewaarborgd kan worden.
Samenwerken aan Safety is een werkwijze om de veiligheid in gezinnen, in samenwerking met de ouders en het netwerk, te waarborgen. Samenwerken aan veiligheid is geen behandelvorm, maar een manier om hulpverlening mogelijk te maken daar waar er geweld binnen gezinnen speelt. Er wordt uitgegaan van een oplossingsgerichte visie en zet daarbij altijd de veiligheid van kinderen centraal.

De trainingen Samenwerken aan veiligheid worden doorgaans gegeven in instellingsverband. Het trainingsaanbod kan ten alle tijden worden aangepast aan de vraag van de instelling.

 

Meldcode 

Sinds januari 2019 is er een aanpassing van de meldcode 'Kindermishandeling en Huiselijk geweld' ingevoerd. Tussen stap vier en vijf is het afwegingskader toegevoegd. Deze verandering heeft een behoorlijke impact op de dagelijkse praktijk. 

 

Praten met mensen met een psychiatrische ziekte.

In deze cursus wordt stilgestaan bij de visie op psychiatrische classificaties en op oplossingsgerichte gespreksvaardigheden. 

 

Organisatie

De trainingen Samenwerken aan veiligheid, de cursus Meldcode en de cursus Praten met mensen met een Psychiatrische Ziekte worden georganiseerd en verzorgt vanuit TIMM Consultancy.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tel: 06-29492615